Sockerbiten tipsar – Fazer Chocolate Wafers, Gott & Blandat Äkta frukt m.m.

Sockerbiten tipsar vecka 19

Äntligen är det dags för Sockerbiten att tipsa om lite nyheter som redan finns ute på nätet att klicka hem och om roliga saker som av någon anledning inte hunnits testas här än. Vissa saker kommer självklart testas inom kort, men om ni hinner före får ni gärna lämna en kommentar och säga bu eller bä.

Vecka 19 är den stora veckan för nytt godis i butik, men vissa saker har redan letat sig ut på marknaden. Kul för oss som gillar snasknyheter!

Vi kör igång direkt, så det är bara att scrolla vidare och se om du hittar något nytt som passar din smak.

 

Tip top bites

Tip Top Bites

Nästa glass som Candy People Sweden gör glass av är Tip Top som nyligen släppts som Tip Top Bites. Recension utlovas men de finns redan nu att köpa hos Klippkungen. Eftersom kärnan i glassen är det man suktar efter får vi hoppas att denna godis kan leva upp till den feta goda smaken som kulan i en Tip top har.

Finns hos Klippkungen här för 15 kronor för 80 gram.
Uppdatering 16/5: Recensionen finns nu här!

Sure chews

S-Märke Sura och Salta Chews

Candy People står också bakom denna nya variant på sura S-märken som nu antagit formen av kulor. De finns både som sura (bilden) och som salta chews. Gillar ni S-märke original så får man anta att dessa kan vara roliga.

Hitta sura hos Klippkungen här och salta här för 29 kronor för tre påsar, 70 gram var.
Uppdatering 16/5: Sockerbiten har smakat och de är riktigt goda! Sura och sega. Ingen recension ännu dock.

Chocolate wafers

Fazer Chocolate Wafers Kina Vanilla & Caramel och Marianne Mint

Fazer har smugit ut två nya påsar med wafers, det vill säga rån. De där fluffiga sortens kex. De är överdragna med choklad och har fyllning av vanilj och kola samt en version med Marianne som ju smakar mint. Den förstnämnda bär också det kända varumärket Kina, som ju annars är rispuffar.

Se Kina Vanilla & Caramel här och Marianne Mint här. 29 kronor för 175 gram hos Coopers Candy.

Ballerina

Ballerina Original Fyllning

Den mytiska Ballerinafyllningen är tillbaka på tub och denna gång går det att köpa den lös. Förra året ingick den på köpet om man köpte Ballerinakex och den var dessutom ganska svår att hitta. Vissa sa att den var svår att klämma ut men i Sockerbitens recension här kan ni läsa att den gick ganska lätt att få ut. Inget övertygande högt betyg dock. Men missade ni den förra gången får ni nu en chans att prova!

Finns hos Coopers Candy här, 39 kronor för 130 gram.
Uppdatering 16/5: Sockerbiten har smakat och det är samma som förra året, men i en minimalt liten och söt flaska som tar slut fort.

Milkybar

Nestle Milkybar Cookie & Cream Bites

Nestle Milkybar är en känd vit chokladkaka som är brännande söt och god. Nu finns ytterligare en variant på påse, där de dessutom är fyllda med kaksmulor. Kanske kan vara värt att testa? De ser lockande ut tycker i alla fall Sockerbiten.

Finns hos Coopers Candy här, 35 kronor för 90 gram.

Pepsi splash

Pepsi Splash till galet bra pris

Detta är ingen nyhet, men ni som följer Sockerbiten vet att läsk i Pepsi Splash-serien är riktiga favoriter. Pepsi Mango och Berry kan rent av vara topp fem någonsin. Med andra ord riktigt god läsk. De har siktats hos Hemmakväll och på nätet. Nu säljs de ut till fantastiskt bra pris så då går det inte att hålla sig ifrån att tipsa.

Finns hos Klippkungen här för ynka 12 kronor burken! Hemmakväll sägs sälja dem på kampanj 3 för 2.

Gott blandat äökta frukt

Gott & Blandat Äkta Frukt

Malaco har släppt en helt ny variant på Gott & Blandat där 50 procent består av frukt. Sockerbiten har smygsmakat några bitar och de är riktigt goda. Man känner dock tydligt fruktsaften och sötman. Finns i två varianter, Bär & Frukt samt Tropisk.

Bär & Frukt hos Coopers Candy här och Tropisk här. 20 kronor för 100 gram.

Tutti frutti sunny

Tutti Frutti Sunny Fruits

Som ni fick lära er i recensionen av Dumle Tutti Frutti så fyller Tutti Frutti 100 år i år och därför kommer flera nya roliga varianter på denna klassiska gelégodis. En av alla nya smaker är Sunny Fruits som Sockerbiten fått äran att testa lite snabbt och det är en riktigt, riktigt bra godis. Beroendeframkallande fräsch och söt. Vi får se om en hel recension kommer, annars får ni prova själva då de redan finns att köpa.

Finns hos Coopers Candy här, 18 kronor för 120 gram.

Singoalla fläder

Singoalla Smultron & Fläder

Varje år kommer en ny smak på kakan Singoalla och i år blir det smultron och fläder vilket känns både somrigt och gjort. Har smaken funnits förut månne? Oavsett så låter det gott och fräscht. Kanske kommer en recension inom kort. Under tiden finns den online att klicka hem.

Finns hos Coopers Candy här, 22 kronor för 190 gram.

Ferrari päron

Toms Ferrari Päron

Toms Ferrari har fått sin första nya smak någonsin(?) och då är det päron det handlar om. Den har funnits ute exklusivt hos Circle-K fram tills nu när den börjar rullas ut i butikerna. Även Candy King har den i sitt lösgodissortiment faktiskt. Det har Sockerbiten fått prova och tyvärr var de bitarna enormt torra och tråkiga. Vi får hoppas att påsen är bättre och färskare.

Finns hos Coopers Candy här, 16 kronor för 120 gram.

Lion black white

Lion Black White

Denna roliga variant på Lion finns nu att fynda i Sverige hos Matsmart och recensionen av Lion Black White går att läsa här hos Sockerbiten. Tidigare har vi varit hänvisade till importbutiker med dyr frakt och tull, men nu är det inga problem om ni vill testa den.

Finns hos Matsmart här, fem stycken för 29 kronor.

 

Reeses cupcakes

Reese’s Peanut Butter Flavored Cupcakes

Wow, dessa cupcakes med smak av Reese’s jordnötssmör har Sockerbiten inte sett till i Sverige förut och nu finns de tillgängliga hos Partykungen. Jordnötssmör på en cupcake låter ju alldeles förträffligt, eller vad säger ni?

Finns hos Partykungen här, 39 kronor för 128 gram.

 

Hoppas något av allt nytt kan vara kul att prova och att ni gillar dessa tipsar-artiklar!

 

För transparens; de flesta av länkarna till produkter ger Sockerbiten en liten provision på eventuella köp ni gör om ni klickar från Sockerbiten. Detta är mycket uppskattat och hjälper till att få Sockerbiten att gå runt, stort tack!

Letar du efter en rabattkod när du ska beställa nyheter? Sockerbiten kan förhoppningsvis hjälpa dig med det. Här finns bland annat en Partykungen rabattkod, Klippkungen rabattkod, Matsmart rabattkod och en Coopers Candy rabattkod.

Sockerbiten har handlat från alla butiker som länkas och det har fungerat mycket bra varje gång.

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.