Lion Black & White

Lion Black & White

Lion Black & White från Polen kommer in och går på knockout direkt. En riktig succé tack vare sin goda mörka kolasås. Vi kör!

Utsidan är täckt av tunn vit choklad som släpper igenom dess mörka innehåll vilket gör att Lion Black & White inte ser jättegod ut. Men låt dig inte avskräckas av det. Ta istället ett djupt andetag och insup doften av sirap och vanilj innan du tar första tuggan.

Likt McDonalds underbara chokladsås landar kolasåsen på tungan med ett smekning. Tänk mörk knäck med sirap, kakao och en vuxen sötma. Fantastiskt god kolasås är det i alla fall.

Längre ned i godisbiten finns det torra kexet, här i en chokladvariant som smakar kakao. Den vita chokladen är inte för söt och tack vare dess tunna tjocklek tar den inte över, vilket brukar vara en tendens hos vita chokladbitar.

Blandningen av choklad och kola är i Lion Black & White perfekt och det är kolasåsen som verkligen får sätta tonen.

Vad kostar Lion Black & White och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: eBay. Kommer den till Sverige? Håll tummarna! Update: Finns nu hos Coopers Candy
Rekommendation: Om du inte vann den i Sockerbitens tävling på Instagram @sockertweeten är det bara att ut på nätet och jaga.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Chokladgodis

Lion Black & White är kanske mer White & Brown, men lika god för det.

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.