OLW Choco Cheez Bar

OLW Choco Cheez Bar

OLW Choco Cheez Bar är samma sak som OLW Choco Cheez men i form av en godisbar. Den känns också inspirerad av den gamla godingen OLW Smash! Bar som ju också fanns i påse. Den enda skillnaden är att majssnacksen har bytts ut mot ostsnacks. Med ledord som sött, salt & krispigt är det svårt att inte börja hugga in direkt.

Det doftar en aning av ost men desto mer av choklad. Jämfört med de chokladdränkta ostsnacksen i påse har förhållandet mellan choklad och ostbåge här tippat över till chokladens fördel med råge. Konsistensen blir både krispig och fet.

Ostbågen smälter samman med chokladen på ett helt annat sätt i denna form och ibland får man härliga stänk av salt i tuggorna. Ostsmaken träder inte fram lika mycket här men det blir ändå en härlig mix.

Chokladen är oerhört söt och smörig men det är faktiskt en klart godkänd mjölkchoklad. Sammantaget blir det en lite mörk smakbild och i eftersmaken kommer osten.

Det är svårt att avgöra om detta är en bättre variant än påsen men dagens humör lutar nog åt att påsen vinner i längden. Båda varianter är riktigt bra, det ska sägas. Vi får hoppas på ännu fler snacks i choklad i framtiden.

Vad kostar OLW Choco Cheez Bar och var köper jag den?

Pris ca 14 kr.
Inköpsställe: Coopers Candy eller Klippkungen. Hos bl.a. Partykungen (med en Partykungen rabattkod) och övriga butiker vecka 19. Sedan 19/11-21 går den att fynda hos Matsmart.
Rekommendation: Singla slant om du ska satsa på påsen eller baren.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

OLW Choco Cheez som Bar

Kan du se skillnaden på OLW Smash Bar! och denna?

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.