Fazer Salty Toffee Crunch

Fazer Salty Toffee Crunch

Fazer har formligen pumpat ut nya choklader på den svenska marknaden i veckan och först ut att sättas under lupp är Fazer Salty Toffee Crunch. Allt med salt kola brukar ju funka på ett eller annat sätt men Fazer förvånar. Tyvärr inte positivt.

Fazer Salty Toffee Crunch är sen på bollen men har tydligen funnits i Fazers hemland Finland en längre tid. Ren Fazerchoklad brukar vara lika ren njutning men här händer någonting underligt när hårda bitar av salt knäck blandas in. De små bitarnas brända sötma klarar inte att komplettera chokladens feta sötma. Istället blir det en kamp mellan David och Goliat där en ospecificerad bismak bildas.

Hade det inte varit för att saltet frigörs först när all choklad och knäck smält bort kanske Fazer Salty Toffee Crunch hade funkat bättre. Men saltet blir kvar i munnen när allt det roliga redan är över, vilket är lite synd. Knäcken smakar dessutom ganska billigt och fastnar ordentligt i tänderna. Fazer Salty Toffee Crunch blir därför en besvikelse. Men håll ut, snart ska Fazer Travel testas!

Vad kostar Fazer Salty Toffee Crunch och var köper jag den?

Pris ca 25 kr.
Inköpsställe: Hemköp.
Rekommendation: Välj en annan smak, även om det är svårt att hålla sig.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

chokladbitar

Fazer Salty Toffee Crunch innehåller små hårda bitar av knäck.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.