Ben & Jerry’s Empower Mint

Ben & Jerry's Empower Mint

Nästa nyhet från Ben & Jerry’s är Ben & Jerry’s Empower Mint som bygger på ett av två otyg att ha i glass, nämligen vad namnet antyder – mint. För er info är det andra otyget lakrits. Hur som helst beskrivs smaken såhär:

Mint Ice Cream with Chocolate Brownies & a Chocolate Fudge Swirl

Men vi ska inte döma kon efter första mjölkningen utan självklart ge Ben & Jerry’s Empower Mint en chans då det är en relativt ikonisk smak. Dessutom finns det många av er därute som älskar mintglass.

Glassbasen smakar som väntat enormt mycket mint som kyler ned munnen effektivt likt en halstablett. Minten blandas ut med toner av vanilj och självklart är konsistensen fantastisk. Kvaliteten på glassbasen är oklanderlig.

Sedan stöter man på det som lyfter hela Ben & Jerry’s Empower Mint. Stora sjok av seg och helt underbar brownie. Varje bit är perfekt salt och söt och imponerar med sin mjuka och nybakade konsistens. Hur lyckas man ens med något sådant i en fryst glass? Magi! Dessutom finns en härlig virvel av seg chokladsås slingrande runt browniebitarna.

Att Ben & Jerry’s inte snålat med browniebitar gör denna bunke klart värd att mumsa i sig och håller uppe betyget. Trots att eftersmaken av mint sitter i så länge att man inte vet om man borstat tänderna eller inte.

Vad kostar Ben & Jerry’s Empower Mint och var köper jag den?

Pris ca 50 kr.
Inköpsställe: MatHem.se inom kort.
Rekommendation: Brownien förtjänar en helt egen glass! Fantastisk!

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

glassburk öppen

En skopa med mint och brownies kanske kan locka? Här är Ben & Jerry’s Empower Mint.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.