Ben & Jerry’s One Sweet World

Ben & Jerry's One Sweet World

Ben & Jerry’s One Sweet World är en av två höstnyheter varav denna bygger på en glassbas med smak av kaffe. För en kaffenovis känns en tydlig rostad kaffesmak hos glassen men för en riktig rutinerad räv inom kaffe ska det tydligen smaka mer bränd kolanöt. Ni får testa själva och återkomma i kommentarerna. Beskrivningen av smaken lyder som följer:

Coffee Caramel Ice Cream with Swirls of Marshmallow & Salted Caramel & Chocolatey Chunks

Vad som dock är smått underbart i Ben & Jerry’s One Sweet World är virvlarna av salt kolasås och seg marshmallow. Konsistensen är lagom rinnande på såsen och dess smak är väl avvägd vad gäller salt, sötma och kolasmak. Marshmallowvirveln är om möjligt än mer imponerande vad gäller konsistens. Det påminner nästan om marängsmet eller en över lägerelden smält marshmallow.

Glassbasen hos Ben & Jerry’s One Sweet World är fluffig och ibland stöter man på hårda bitar av ganska god mjölkchoklad. Även om virvlarna smakar perfekt är de tyvärr lite ojämnt fördelade, så risk finns att just din skål blir utan om du inte är uppmärksam.

Ben & Jerry’s One Sweet World är riktigt god även för oss som inte tycker om kaffe, även om det samlas en hel del kaffesump i eftersmaken.

Vad kostar Ben & Jerry’s One Sweet World och var köper jag den?

Pris ca 50 kr.
Inköpsställe: MatHem.se inom kort.
Rekommendation: Påtår påbjuden.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Glassburk öppen

Öppna och skopa upp lite Ben & Jerry’s One Sweet World.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.