Ben & Jerry’s Chocolatey Love A-Fair

Ben & Jerry's Chocolatey Love A-Fair

Äntligen finns en ny glass att testa, nämligen Ben & Jerry’s Chocolatey Love A-Fair som är ett samarbete med Tony’s Chocolonely vilket även resulterat i två nya chokladkakor som vi får testa senare. Beskrivningen är lockande, men inte särskilt nyskapande;

Chocolate Ice Cream with Salted Caramel Swirls, Caramel Chunks & Sea Salt Chocolatey Chunks.

Glassen är mörkbrun med en tydlig virvel av kolasås och bitar av choklad. En djup doft av mörk choklad stiger upp ur burken.

Glassbasen har en tung smak av choklad som dominerar i varje tugga. Det finns massor av runda bitar av mörk choklad som har saltats rejält.

Eftersom chokladbitarna smälter sakta har tyvärr sältan svårt att blanda sig med resten av glassen, vilket är synd då salt brukar vara något bra. Här bli det mest ett lass av salt som träffar tungan.

Kolasåsen är underbar, både smörig och lite salt, men tyvärr alldeles för snålt tilltagen. Såsen har svårt att ta sig fram i all chokladsmak men när de väl blandas blir det ändå magi. Dessutom finns några få bitar av krispiga kolabitar men de är tyvärr ganska smaklösa.

Eftersmaken är salt och bitter, både på tungan och i sinnet. Detta blev tyvärr en ganska rejäl besvikelse.

Vad kostar Ben & Jerry’s Chocolatey Love A-Fair och var köper jag den?

Pris ca 65 kr.
Inköpsställe: Hemmakväll. I andra butiker inom några veckor.
RekommendationNi behöver inte springa till butiken, vänta istället på att den reas ut. Om ni inte älskar choklad och salta bad över allt annat.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Ben & Jerry's with Tonys Chocolonely Chocolatey Love A-Fair

Kolasås, chokladglass och chokladbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.