Tony’s Chocolonely Caramel Sea Salt

Tony's Chocolonely Caramel Sea Salt

Ekologiskt innehåll och med lyxigt matt förpackning lockar Tony’s Chocolonely Caramel Sea Salt till inköp, trots sin rejäla prislapp. Chokladkakan är tjock och tung och doftar lite som en chokladkalender blandat med Fazerchoklad.

Innanför pappret finns ett tunt lager folie som omsluter chokladkakan. En chokladkaka som har gjutits i udda former och med logotypen effektfullt mitt i kakan. Tyvärr håller inte lovorden om salt och kola hela vägen.

Tony’s Chocolonely Caramel Sea Salt är enormt fet och söt i chokladbasen. Ibland stöter man på små bitar av krispig kola med tillhörande saltstänk. Självklart förhöjs då sötman och en knäckig smak skapas. Men kolan hade gjort sig bättre i mjuk konsistens med mer salt. Smaken blir nu endast som en förnimmelse av kolasås i bakgrunden.

Tony’s Chocolonely Caramel Sea Salt är också ganska hård och smörig. Saltet kommer dock till sin rätt i eftersmaken där sältan biter sig fast, speciellt långt upp i gommen. Tony’s Chocolonely Caramel Sea Salt har potential men lyckas inte att leverera fullt ut denna gång.

Vad kostar Tony’s Chocolonely Caramel Sea Salt och var köper jag den?

Pris ca 35 kr.
Inköpsställe: Paradiset, Södermalm. Och MatHem.se såklart. Ibland billigt på matsmart.se och med lite tur finns en Matsmart rabattkod att använda.
Rekommendation: Lägg inte allt hopp till saltet och kolan.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Choklad formgjuten som text.

Titta vad vackert det blir med en formgjuten kaka Tony’s Chocolonely Caramel Sea Salt!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.