American Classics Root Beer

American Classics Root Beer

Äntligen har ännu en root beer letat sig innanför Sveriges gränser, American Classics Root Beer från Ginseng Up. Dessutom är flaskan stilig och skvallrar om att riktiga kryddor som vintergröna och kryddnejlika har använts. Dock oroar inblandningen av Ginseng en aning.

American Classics Root Beer har en mycket svag kolsyra och doftar alldeles underbart kryddigt. Arom av Jenka blandas med starka inslag av att suga på en Vickstablett sådär intensivt att näsan fläktas friskt. Läsken är brunröd och bjuder på en djup sötma. En fantastisk sötma som bygger på smaker av mörk sirap med en jordig bismak. Ibland stöter vi på lite kaffe i smaktonerna, kan det vara Ginseng som spökar? Annars är American Classics Root Beer ljuvlig i smaken. Alla kryddor och bismaker skapar en skön atmosfär som hinner upplösas innan den når strupen.

Denna root beer har en mörk och underbar smak men är ändå vänligare än andra root beers, med mindre Jenkasmak. Den massiva sötman har inslag av vaniljcola och skapar ett extra tryck i smaken samtidigt som American Classics Root Beer blir lättdrucken. Trots den udda jordiga bismaken är läsken mycket angenäm och snålar inte med kryddnejlika i eftersmaken. Vad Ginseng har här att göra är dock ännu oklart. Mycket piggare blev man inte, men desto mer glad över all sötma.

Vad kostar American Classics Root Beer och var köper jag den?

Pris ca 25 kr.
Inköpsställe: usagodis.se
Rekommendation: Köp. Kom igen, gör det bara.

Betyg 4,25 av 5 sockerbitar.

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.