Coca-Cola Signature Mixers

Coca-Cola Signature Mixers

Coca-Cola Signature Mixers består av fyra smaker; Smoky, Spicy, Herbal och Woody. Det här blir en recension av hela serien med både individuella betyg och ett totalbetyg.

Wow säger jag bara, Coca-Cola Signature Mixers är en vacker kvartett med läsk. Smakerna har tagits fram för att blandas i drinkar, men det är ju helt värdelöst. Det bästa är att dricka upp dem rakt av.

Flaskorna har liknande design som de första Coca-Cola-flaskorna hade på 1800-talet med sin tjocka boll-nacke. Den ger dock upphov till mycket spill vid upphällning. Men det spelar ingen roll för de är ändå så snygga att de ska behållas efteråt.

Batch No 01, Smoky

Vi börjar med nummer ett som kallas Smoky och innehåller Ylang-Ylang, Ambrette Seed, Peru Balsam, Oak Extract och Guaiacwood och är mixad av Max Venning.

Doften påminner nästan om Root Beer med lite lakritstoner. Även en doftkombination av kryddor, tjära och tvål sipprar ut. Läsken har karamell i smakgrunden med tydlig colasmak. Ovanpå det finns sedan en rökighet tillsammans med granskott, eller något från skogen i alla fall. En vuxen och mörk smak trots den söta basen. En viss plastighet kan vi dock ana emellanåt.

Betyg 3,5 av 5.

Batch No 02, Spicy

Nummer två är Spicy och det är den bästa i serien med smak av Lime, Ginger, Rosemary, Jasmine och Jalapeño mixad av A. Chia och P. Guy.

Den kittlar skönt i halsen med sin hetta i eftersmaken, nästan som Pepsi Fire. Doften är fräsch och frisk med mycket lime och ingefära. Även i smaken träder ingefäran fram, men inte limen. Jalapeñon gör sig verkligen påmind efter några klunkar, då den intensifieras hela tiden och nästan tränger ut den goda colasmaken.

Betyg 4,5 av 5.

Batch No 03, Herbal

Nummer tre heter Herbal och innehåller Hops, Dill Seed, Tagetes och Lemongrass och är mixad av Antonio Naranjo.

Läsken doftar dillchips med cola och kryddor. Den smakar verkligen gräs och kryddor och lite annat smått och gott. Som en örtsallad eller något. Samtidigt så finns en bas av cola. Det blir helt enkelt som att äta dill- och lökchips och dricka cola. Men allt i en flaska, oerhört speciellt. Det känns som en rejäl hipstercola, ekologisk sådan.

Betyg 3 av 5.

Batch No 04, Woody

Nummer 4 heter Woody och ska smaka Patchouli, Balsam Copaiba, Basil, Vetiver och Yuxu och är mixad av Alex Lawrence.

Doften är ganska neutral men det finns inslag av colaglass och nysågat trä och kåda. Läsken smakar ganska mycket te och vanlig cola. Lite extra len i halsen. Den sirapssöta sötman är också len och härlig. Woody är smakrik och välbalanserad men det finns inget som sticker ut. Den är bara lättdrucken helt enkelt. En eftersmak av gott te är vad som stannar kvar längst.

Betyg 4 av 5.

Vad kostar Coca-Cola Signature Mixers och var köper jag dem?

Pris ca 250 kr.
Inköpsställe: eBay. Förhoppningsvis snart hos Coopers Candy! (här finns dessutom en Coopers Candy rabattkod)
Rekommendation: Värda att köpa bara för de fina flaskorna.

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

Uppdatering 26/9:19:  Coca-Cola Signature Mixers kommer till Sverige! De kommer att finnas, och kanske redan finns, hos utvalda restauranger och barer. Vi får hoppas att man kan köpa ett fyrpack och inte behöver mixa dem på plats. Källa tjock.se.

 

Coca-Cola Signature Mixers Smoky

Smoky!

 

Coca-Cola Signature Mixers Spicy

Spicy!

 

Coca-Cola Signature Mixers Herbal

Herbal!

 

Coca-Cola Signature Mixers Woody

Woody!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.