Soda Folk Root Beer

Soda Folk Root Beer

Nu ska vi se vad vi har här, nämligen hipsterläsken Soda Folk Root Beer från Colorado. Hantverksmässigt brygd med endast naturliga ingredienser. Ännu en root beer i mängden kanske du tänker då, men av root beer kan man inte få för mycket. Soda Folk Root Beer är nämligen extra sötad med lönnsirap, spännande. Något som verkar göra läsken ordentligt kompakt mörkrödfärgad. Inte minsta ljusstråle lyser igenom läsken.

Dessutom är burken riktigt stilig och aromen något i hästväg. Här har man inte sparat på krutet. Doften av Jenka finns där tillsammans med lakrits och en distinkt doft av något bekant och kryddigt som jag inte hittar namnet på. Härligt luktar det iallafall. Sötman går inte heller av för hackor. Lönnsirapen gör sig verkligen påmind och lyser igenom all god sockerrörssötma på ett bränt sätt. Helt plötsligt känns det som man äter amerikanska pannkakor.

I övrigt är Soda Folk Root Beer mycket kryddig och bjuder på en hel del lakrits. Den runda sötman går fint ihop med den mjuka kolsyran och smaken av Jenka. Sedan vill också lite vaniljsmak gärna slåss om uppmärksamheten.

Soda Folk Root Beer är en läsk som sticker ut, speciellt jämfört med andra mer klassiska root beers. Eftersmaken bjuder även den på lakrits, samt en metallisk bismak. Minnet av Soda Folk Root Beer som består är dock den smörjmedelsintensiva doften och smaken av lönnsirap.

Vad kostar Soda Folk Root Beer och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: Förhoppningsvis snart på MatHem.se
Rekommendation: Vill du prova en unik root beer, prova denna.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.