Snickers Creamy Maple Almond Butter

Snickers Creamy Maple Almond Butter

Snickers har lanserat tre ”creamy” nyheter i USA varav den mest intressanta är Snickers Creamy Maple Almond Butter som också råkar finnas tillgänglig i Sverige.

Förväntningarna är måhända lite väl högt ställda, men det är bara att bege sig in i förpackningen. Chokladrutorna doftar distinkt av lönnsirap och choklad, vilket är lovande.

Som utlovat är fyllningen len och krämig så att tänderna bara skär igenom den som smör. Det enda man stöter på är hackade nötter som är krispiga. Både chokladen och fyllningen är feta och smöriga i denna Snickers.

En tydlig smak av lönnsirap framträder, med en hög sötma och konstgjord känsla. Som rökig sirap. Tyvärr får sältan stryka på foten till förmån för en massiv sötma.

Eftersmaken sitter i länge och bjuder på mycket lönnsirap. Snickers Creamy Maple Almond Butter är god men speciell, gillar du inte lönnsirap blir det svårt.

Tyvärr har ingen tillverkare riktigt lyckats hela vägen ännu vad gäller lönnsirap i godis, glass eller läsk. Kanske är det en smak som bäst behålles naturell, direkt ur flaskan. Eller så är förväntningarna alltid för höga på produkter med ”Maple” i namnet.

Vad kostar Snickers Creamy Maple Almond Butter och var köper jag den?

Pris ca 30 kr.
Inköpsställe: Coopers Candy
Rekommendation: Det är klart att du ska prova (ja, om du gillar lönnsirap alltså).

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

SNickers

Ser ändå god ut i genomskärning va?!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.