Snickers Creamy Peanut Butter

Snickers Creamy Peanut Butter

Som en glad överraskning kom Snickers Creamy Peanut Butter officiellt till Sverige efter att ha funnits som import ett tag. Av någon anledning har Sockerbiten missat att recensera den tidigare. Det är nämligen den amerikanska Snickers Peanut Butter Squared som testats förut. Allt med jordnötssmör bör ju smakas så nu kör vi.

Denna är plattare än en vanlig Snickers och i Sverige kommer den i trepack. Detta tvåpack kommer från en annan del av EU så det är fortfarande samma recept.

Inuti förpackningen doftar det jordnöt och vid första tuggan stöter man direkt på det lena jordnötssmöret. Det är salt och sött men ändå saknas det ett tryck i smaken. Ändå är det ett reko jordnötssmör.

Den omslutande chokladen är fet och smörig och är en godkänd mjölkchoklad. Den sista ingrediensen är den sega kolasåsen som har blandats ut med krossade jordnötter. Den är brännande söt och god och påminner om knäck. Nougaten från en vanlig Snickers saknas helt.

Denna variant liknar faktiskt den gamla godingen Starbar en hel del, och det är ju positivt. Det känns oväntat att denna goda godis letar sig till Sverige men det ska vi vara glada för att den gjort.

Vad kostar Snickers Creamy Peanut Butter och var köper jag den?

Pris från 8 kr.
Inköpsställe: Normal och Circle K. Övriga butiker från vecka 36. Import hos Partykungen och Coopers Candy (passa på att kolla efter en Partykungen rabattkod eller Coopers Candy rabattkod).
Rekommendation: Lyckans ost om du har nära till en Normal där du bör inköpa den snarast för 8 spänn.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Snickers med Creamy Peanut Butter

Snickers med jordnötssmör ser ut såhär.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.