Polly Glad Påsk

Polly Glad Påsk

Smak av påskmust, citronmaräng och påsktoffee – Polly Glad Påsk siktar högt

Årstidens senaste nyhet från Cloetta är Polly Glad Påsk som slår till med några klassiska och en udda smak. Det är alltid lika spännande när Polly testar nytt. Den enda godisbiten som sticker ut visuellt är den klargula citronmarängen som doftar vanilj och citrus. De andra bitarna ser ut som standard-Polly, en ljusbrun och en mörkbrun. Vi går vidare med citronmarängen som mest smakar vit choklad spetsad med citron. Dess inre är lika rejält segt som alltid hos Polly. När smakerna väl fått gifta sig i munnen träder minsann lite marängsmak fram. Det blir riktigt gott, och inte minst sött.

Vi dyker vidare i Polly Glad Påsk och kan inte hålla oss från att prova den mörkbruna biten som enligt utsago skall smaka påskmust. Doften avslöjar inget då det mest pyr av mörkbesk chokladarom. Smaken är skum, men inte av påskmustskum. Snarare smakar det cider med en kryddig karaktär, kanske är det ingefära. Känslan av läsk finns absolut där i mitten av all seghet, men att det skulle smaka påskmust är otydligt.

Sist, och kanske också minst, tar vi tag i den ljusbruna plutten. Påsktoffee måste vara vad som alltid finns i Polly, för denna godisbit är onekligen lik originalet. Ett tunt lager av söt mjölkchoklad täcker en ännu sötare kärna av vit och seg smet. Kanske är smaken lite mer bränd i sockertonerna än hos vanliga Polly. Oavsett är det lätt att sätta i sig mängder av denna pjäs. Speciellt om man blandar upp med Polly Glad Påsk citronmaräng.

Om du blandar alla tre smaker i Polly Glad Påsk samtidigt i munnen blir det som en sockrad påskbuffé i halsen, nästan. Eller nej, tyvärr inte. Men sammantaget är det ganska gott och omväxlande. Stort plus för att Polly ganska ofta förnyar och provar annorlunda grepp.

Vad kostar Polly Glad Påsk och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: Ö&B Farsta.
Rekommendation: Blir en kul snackis på påskbordet.

Betyg 3,75 av 5 sockerbitar.

Polly Glad Påsk i tvärsnitt.

Det vi alla undrar är väl hur Polly Glad Påsk ser ut på insidan? Från vänster: påsktoffee, citronmaräng och påskmust.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.