Polly Swedish Fika

Polly Swedish Fika

Polly Swedish Fika är årets sommarsmak och Sockerbiten var faktiskt med i smakpanelen när smaken skulle testas fram. Minnet sviktar dock om dessa har ändrats i smaken.

Påsen är liten och söt och smakerna vi ska testa är kanelbulle, kladdkaka och blåbärspaj. Hyfsat klassisk fika även om dammsugare hade varit kul.

Det doftar chokladpraliner ur påsen och ut trillar en mörkbrun, en ljusbrun och en vit Polly. Tyvärr är det ganska få av den vita i Sockerbitens påse, vilket också ska visa sig vara den roligaste smaken.

Den vita biten är blåbärspajen som smakar sött av vit choklad och vanilj med en kärna av sydligt blåbär. Sockersötman har inslag av sirap och det funkar bra med det syrliga tonerna av blåbärssylt.

Den mörka biten ska smaka kladdkaka och det är en djup och fruktig kakaosmak vi bjuds på. Mer som en brownie än en kladdkaka.

Sist ut är den mjölkchokladöverdragna biten som ska smaka kanelbulle. Visst finns kanelsmaken där, men den är oerhört svag. Mest smakar det vanlig Polly. Den sega vaniljkärnan släpper ifrån sig lite kanelsmak i slutet.

Den smak som sticker ut mest och är bäst är blåbärspajen som gör Polly Swedish Fika värd att köpa.

Vad kostar Polly Swedish Fika och var köper jag dem?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: Coopers Candy eller MatHem.
Rekommendation: Köp en påse till fikat.

Betyg 3,75 av 5 sockerbitar.

Pollypåse

Tre olika smaker i påsen!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.