Sia Kladdkaka

Sia Kladdkaka

Nyheten Sia Kladdkaka är mjuk och seg att skopa upp, nästan så att skeden studsar upp igen ur glassen. Det krävs lite muskler att skära loss bitar av den ljusbruna glassbasen, även fast den är mjuk. Onekligen oroväckande, men Sockerbiten gör ett undantag för en så spännande smak som kladdkaka. Läser du på innehållsförteckningen avslöjas att Sia Kladdkaka innehåller hela 3 % kladdkaka, lovande? Dessutom syns inga spår av kladdkaka när locket lyfts. Knappt heller när en portion skopats upp. Små, små mörka bitar av kaka finns i vissa tuggor, och de försvinner snabbt i strupen utan att lämna några smakspår. Vi återkommer till kladdkakebitarna.

Glassbasen i Sia Kladdkaka är oväntat god med en rik mjölkchokladsmak med toner av kakao, dessutom märks den luftiga och underliga konsistensen inte i munnen. Sötman är också god i kombination med chokladens beska.

Åter till kladdkakebitarna som faktiskt smakar som Frödinge kladdkaka om du pillar ut dem och inte låter dem blandas med glassen. De är både sega och chokladiga, men tyvärr känns det mest som man stött på skräp när de kommer i en tugga. Det är ett hån att namnge denna glass Sia Kladdkaka, istället vore namnet Sia Mjölkchoklad bättre. Summa summarum är Sia Kladdkaka exakt vad man kan förvänta sig av denna gigantiska bunke med glass från Slöinge, Halland.

Vad kostar Sia Kladdkaka och var köper jag den?

Pris ca 38 kr.
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Har du tröttnat på kvalitetsglass med mycket innehåll, prova Sia Kladdkaka.

Betyg 2,5 av 5 sockerbitar. 

Sia Kladdkaka utseende

Var är kladdkakan?

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.