Sia Kakdeg

Sia Kakdeg

Sia Kakdeg är andra nyheten från glassfabriken i Slöinge, första var Sia Kladdkaka. I Sia Kakdeg har innehållet av deg höjts från 3 % kladdkaka till otroliga 6 % kakdeg. Förväntningarna är därefter. Glassbasen är kritvit och doftar vanilj. När man skopar upp lite glass syns mikroskopiska bitar av kakdeg och mörk choklad flyta runt. Man får sikta noga för att få med dem ned i skålen.

Glassbasen är enormt gräddig och fet och fyller snabbt upp munnen, som att den expanderar vid närkontakt med tungan. Tyvärr är dess smak fadd och underlig med fejkad vaniljsmak. Bitarna av kakdeg i Sia Kakdeg smakar mest socker och mjöl med minimal sälta, men de går bra ihop med den mörka chokladen. Lyckas du hitta en bit kakdeg kommer det märkas av att det krasar till lätt mellan tänderna av sockret. Sötman är reko med inslag av sirap. Inte helt oväntat är Sia Kakdeg en enda stor besvikelse med pinsamt lite innehåll nedblandat.

Vad kostar Sia Kakdeg och var köper jag den?

Pris ca 17 kr.
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Undvik.

Betyg 1,5 av 5 sockerbitar. 

Sia Kakdeg, innehåll.

Skralt med kakdeg i Sia Kakdeg.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.