Häagen-Dazs Peanut Butter Crunch

Häagen-Dazs Peanut Butter Crunch

Häagen-Dazs hänger äntligen på jordnötssmörstrenden med nya Häagen-Dazs Peanut Butter Crunch, vilken det ska bli ett nöje att testa.

Förpackningen är stilren och andas lyx. Fortsätt att andas efter att locket flugit av så kommer du känna en tjock och mysig arom av nötter och jordnötssmör. Lovande, helt klart.

Den beigea glassbasen kompletteras av en snygg virvel av jordnötssmör och kanderade nötter som är ganska svårt att skopa upp då virveln fortfarande är ganska hård när glassen fått smälta lite. Men vad gör väl det, starka muskler får du på köpet.

Glassbasen är gräddig och god med en skön len konsistens och bra sötma och jordnötssmak. Virveln av jordnötssmör är som namnet antyder, smörig. Även fet och lite salt. Jordnötssmöret hade dock gärna fått vara ännu saltare och sötare, lite mer tryck i smaken helt enkelt.

I Häagen-Dazs Peanut Butter Crunch finns det även ganska rikligt med stora bitar av kanderade nötter som är riktigt goda med en krispig sockrig yta och en nötig kärna. Kanske är de lite för stora och för många dock. Jordnötssmöret hade gärna fått ha övertaget i Häagen-Dazs Peanut Butter Crunch.

Sammantaget är dock detta en riktigt, riktigt god glass. Speciellt skoporna med mycket virvel och glass och bara lite kompletterande nötter. Det blir en fantastiskt god kombination av smaker och konsistenser.

Vad kostar Häagen-Dazs Peanut Butter Crunch och var köper jag den?

Pris ca 50 kr.
Inköpsställe: Snart på MatHem.se.
Rekommendation: En no-brainer, köp och njut.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Glass

Här syns virveln i glassbasen i Häagen-Dazs Peanut Butter Crunch.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.