Ben & Jerry’s Birthday Cake

Ben & Jerry's Birthday Cake

Nya Ben & Jerry’s Birthday Cake har en lockande beskrivning av smaken i vanlig ordning, som denna gång lyder:

Vanilla Cake Batter Ice Cream with Pink Frosting, Strawberry Swirls & Cake Pieces

Glassen ser neutral ut, med lite fina syltvirvlar och kakbitar som sticker ut. Aromen innehåller mest vanilj. Vi hugger in.

Glassbasen har en skön sötma och mycket vaniljsmak, tillsammans med de sega kakbitarna bildas en underbar konsistens som är magiskt kletigt seg. Vågor av sockersötma sköljer över tungan på ett angenämt sätt.

Ben & Jerry’s Birthday Cake innehåller också en virvel av sötsyrlig sylt med smak av bär. Tillsammans uppstår nostalgiska vibbar av glasstruten Top Hat. Som att den mosats ned till en smaskig blandning, dock utan chokladen.

Kakbitarna är sega och goda men det är svårt att skilja på kaksmeten, frostingen och sockerkakan. Ben & Jerry’s Birthday Cake känns onekligen som en barnkalastårta på steroider. Sliskigt gott med andra ord.

Vad kostar Ben & Jerry’s Birthday Cake och var köper jag den?

Pris ca 50 kr.
Inköpsställe: ICA Farsta. Håll utkik på MatHem.se
Rekommendation: Fira din födelsedag snarast!

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Glassburk

Födelsedagstårta i glassform ser ut såhär.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.