Ben & Jerry’s Sundae Hazel-nuttin’ but Chocolate

Ben & Jerry's Sundae Hazel-nuttin' but Chocolate

Ben & Jerry’s Sundae Hazel-nuttin’ but Chocolate är det andra av syskonen i Ben & Jerry’s Sundae-serie att få sitt omdöme här hos Sockerbiten. Beskrivningen av smaken är lång och den lyder så här;

Chocolate Hazelnut Ice Cream with Brownie Pieces & Sea Salt Chocolatey Swirls, Topped with Creamy Whipped Ice Cream, Chocolatey Hazelnut Swirls & Chocolatey Chunks.

Vad vi kan läsa ut av beskrivningen är att detta kommer bli en fest i choklad. Ordet Chocolatey återkommer inte mindre än tre gånger.

På toppen finns en stiligt virvlad mjukglass som är fluffig och helt okej, men även här ganska onödig eftersom resten av glassen är så mycket roligare.

Glassen doftar nötter och choklad och det finns en underbart god virvel av browniedeg som har en fin konsistens. Chokladsmaken är intensiv men samtidigt undrar man var den utlovade hasselnötssmaken tagit vägen. Det finns en nötig smak som påminner om bollen i glassen TipTop, men bara ytterst lite.

Sammantaget är det en riktigt god glass men som inte sticker ut ur mängden.

Vad kostar Ben & Jerry’s Sundae Hazel-nuttin’ but Chocolate och var köper jag den?

Pris ca 79 kr.
Inköpsställe: Hemmakväll och Foodora. Övriga butiker vecka 11.
Rekommendation: Gillar du choklad med lite mer choklad? Kör (men vänta på att priset går ned).

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Ben & Jerry's - Sundae Hazel-nuttin' but Chocolate

Virvel igen!

Ben & Jerry's -Sundae Hazel-nuttin' but Chocolate

Hasselnöt och choklad blandat.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.