Ben & Jerry’s Topped Salted Caramel Brownie

Ben & Jerry's Topped Salted Caramel Brownie

Ben & Jerry’s Topped – med ett extra lager av kärlek

Ben & Jerry’s har precis lanserat den nya serien Topped i Sverige och först ut av de tre burkarna blir Ben & Jerry’s Topped Salted Caramel Brownie. Enligt den fylliga beskrivningen skall det smaka såhär:

Vanilla Ice Cream, a Salted Caramel Swirl, Brownies, Chocolatey Chunks & a Spoonable Topping.

Inte pjåkigt! Topped är en helt ny produktlinje, och likt Core-serien är det ett försök att förnya glassen med något extra. Istället för en seg kärna finns här ett lock av fryst chokladsås kan man säga.

Det går ganska lätt att skopa igenom topplagret på Ben & Jerry’s Topped Salted Caramel Brownie och där under gömmer sig alla härliga virvlar och andra nedblandade saker. Toppingen spricker lätt och gör att stora sjok följer med skeden upp.

Under finns en virvel av salt kolasås som är riktigt smarrig, även om konsistensen är ganska lös och rinnande och saltnivån gärna hade fått vara högre. Kolasmaken är i alla fall riktigt god och den sprider glädje till glassbasen också. Vaniljglassen i Ben & Jerry’s Topped Salted Caramel Brownie får mycket smak av kolasåsen vilket är härligt. Glassbasen är som vanligt både fluffig, kompakt, len och underbart seg tack vare alla inblandningar.

På tal om innehåll så finns det både bitar av brownie och rena chokladbitar i Ben & Jerry’s Topped Salted Caramel Brownie. Chokladbitarna är mest i vägen med sin hårda konsistens och lätt beska kakaosmak. Browniebitarna är dock helt magiska. Sega, salta, söta, chokladiga och alldeles ljuvliga. De små bitarna förgyller verkligen glassen varje gång Ben & Jerry’s väljer att blanda in dem.

Nu är det dags att återvända till själva nyheten i denna glass, toppingen. Den hårda toppen består av tre saker kan man säga. Dels är det chokladbitar som är likadana som de du hittar i glassbasen. Sedan är det den frysta chokladsåsen som representerar de två andra delarna. Ett hårdare lager av sockrig mjölkchoklad och ett mjukare lager av kletig sås som smakar som fyllningen i Nogger. Lätt nötig och mycket fet.

Sammantaget blir det galet mycket fet choklad i Ben & Jerry’s Topped Salted Caramel Brownie. Jag skulle bli förvånad om det sista du har kvar i både mun och skål inte är en bit choklad. Det är svårt att säga om toppingen bidrar med något extra eller om man hellre hade haft mer glass istället. Glassbasen är ju som vanligt ljuvlig, även om den gärna hade fått ackompanjeras av ännu mer salt.

Slutligen, glöm inte att ta med ett glas vatten när du provar denna glass, det lär behövas efter all choklad och sötma.

Vad kostar Ben & Jerry’s Topped Salted Caramel Brownie och var köper jag den?

Pris ca 79 kr.
Inköpsställe: Hemmakväll. Vecka 11 i övriga butiker, såsom MatHem.se.
Rekommendation: Gillar du extra allt med extra allt? Slå till!

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Glass

Toppingen ser ut såhär, du går miste om visuella virvlar.

Glassförpackning öppen

Under toppingen öppnar sig ett hav av godsaker.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.