Ben & Jerry’s Topped Strawberry Swirled

Ben & Jerry's Topped Strawberry Swirled

Ben & Jerry’s anser nog att alla goda ting är tre, ty deras nyheter kommer ofta i triss. Med det sagt är det dags att testa Ben & Jerry’s Topped Strawberry Swirled som rent visuellt sticker ut bland syskonen. Namnet är kortast men beskrivningen längst:

Sweet Cream Ice Cream, Strawberry & Marshmallow Swirls, Shortbread, White Chocolatey Chunks & a Spoonable Topping.

Glassen doftar jordgubbssylt och vanilj och har topping av vit choklad. Till skillnad från sina syskon är det just toppingen som hos Ben & Jerry’s Topped Strawberry Swirled tillför det där lilla extra. Under det hårda taket av vit choklad finns en härlig massa av seg och söt vaniljkräm. Tillsammans med den lite anonyma glassbasen blir det riktigt gott.

Bitarna av shortbread imponerar på sättet de har behållit sin torra krispighet. Dessutom tillför de lite sälta och en konsistensbrytning. Virveln av jordgubbssylt är söt och syrlig men lite snålt tilltagen, detsamma gäller mängden kakor. Av marshmallowen syns tyvärr inte tillstymmelse till.

Ben & Jerry’s Topped Strawberry Swirled håller inget fokus på någon speciell smak och det där lilla extra vi är vana vid att få från Ben & Jerry’s saknas, även om toppingen är förföriskt god och brännande söt.

Vad kostar Ben & Jerry’s Topped Strawberry Swirled och var köper jag den?

Pris ca 79 kr.
Inköpsställe: Hemmakväll. Vecka 11 i övriga butiker som MatHem.se.
Rekommendation: Ska du bara välja en Topped, välj ett syskon.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Glassbunke

Vit topp!

glassbunke två

Ben & Jerry’s Topped Strawberry Swirled är inte jätteupphetsande rent visuellt.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.