Nutcup

Nutcup

Nutcup är Sveriges första egna peanut butter cup och den kommer från Candy People. En chokladbit fylld med jordnötssmör blir årets största nyhet. År 2017 är från och med nu med i historieböckerna när det gäller svenskt godis. Det började lossna med Marabou Starbar och fortsatte med Yollibox Peanut Butter Bonanza.

Är då Nutcup bättre än Reese’s Peanut Butter Cup? Eller i alla fall ett värdigt substitut? Till att börja med är fyllningen ljusare och lenare, inte lika jordnötssmörig i konsistensen som hos Reese’s. Smaken är det dock inget fel på. Inte heller utseendet eller doften.

Nutcup har en snygg virvel på toppen och kommer i en stilig och smidig förpackning. När den öppnas släpps en rejäl doft av jordnötssmör ut. Fyllningen är som sagt helt len, förutom små bitar av jordnöt som bryter av konsistensen. Och det är ganska bra, för annars hade nog den feta chokladen smält ihop med jordnötssmöret.

Det finns en liten sälta i Nutcup som skapar en riktigt god smak av kola emellanåt. Bitarna av nöt smakar mest torr jordnöt, men skänker nötkänsla såklart. Det hade varit intressant att prova en variant utan bitarna.

Så för att svara på frågan om Nutcup är en värdig ersättare när Reese’s inte finns tillgängligt ska vi summera lite. Jordnötssmörssmaken är god och kompletteras fint av en kolaton. Konsistensen är nästan lite väl slät och smörig för att få kallas jordnötssmör. Förpackningen är underbar. Svaret blir självklart ja! Ibland trumfar den till och med originalet och det är de salta kolatonerna som gör det lilla extra.

Vad kostar Nutcup och var köper jag den?

Pris ca 17 kr.
Inköpsställe: Pressbyrå, 7-Eleven, Hemköp och Willys. MatHem.se kanske inom kort.
Rekommendation: Oavsett betyg måste den provas. Det är ju en bit historia.

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

Svensk Peanut butter cup

Ganska ljus fyllning i Nutcup. Är namnet slang för suspensoar?

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.