Sia Tomteglass Marsipangris

Sia Tomteglass Marsipangris

Sia Tomteglass Marsipangris är årets julsmak från Sia Glass. Förpackningen är söt och smaken känns spännande.

Den beige glassbasen doftar tydligt av marsipan med en nötig ton, men man får stoppa ned näsan långt för att känna av den.

Glassbasen är oväntat kompakt och gräddig och har inte så mycket luft som man är van vid i dessa billigare glassar. Det finns små, hårda, chokladbitar som skänker lite krisp och en smak av mörk choklad. De bryter av smaken ganska fint faktiskt.

Tyvärr finns inga bitar av marsipan i glassen, vilket nog hade förhöjt upplevelsen. Nu är det bara en glassbas som mest smakar vanilj med en svag ton av marsipan. Eller mandelmassa. Det är helt enkelt en ganska neutral smak, så att även den som inte älskar marsipan kommer nog att kunna äta den här glassen.

Sötman är fin, smaken är mild och konsistensen är som sagt oväntat bra. Seg utan massor av luft. Lite synd att man missat tillfället att ösa på med marsipansmaken. Istället lämnas en eftersmak av mandelmassa.

Vad kostar Sia Tomteglass Marsipangris och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Lever inte upp till hajpen, men funkar ändå.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Sia Tomteglass

Små mörka chokladbitar i den beige glassbasen.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.