Coca-Cola Apple

Coca-Cola Apple

Säsongen smak på Coca-Cola i Japan är just nu Coca-Cola Apple som bara säljs under en begränsad tid. Det är ofantligt dyrt att få hem den till Sverige men det kan det vara värt emellanåt. Det finns ju SMS-lån speciellt utformade för japansk import har jag hört.

Läsken doftar friskt av rött äpple, med en känsla av att det kommer direkt från trädet och nyss skurits upp. Äppelsmaken funkar riktigt bra ihop med colasmaken. Som om karamelliserad äpple blandats ned med lite extra vanilj.

Det är tydligt att det är rött äpple som använts, kanske rent av nypressad juice. Sötman är underbar även om känslan av övermoget, eller brunt äpple ibland träder fram. Speciellt sent i klunkarna.

Kolsyran är svag vilket gör läsken lättdrucken. Tyvärr finns en underlig bismak av disktrasa eller något rengöringsmedel ibland, men det positiva vinner över den.

Vad kostar Coca-Cola Apple och var köper jag den?

Pris ca 200 kr.
Inköpsställe: Exo Japan Soda
Rekommendation: Passa på medan den fortfarande säljs!

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.