Pepsi Sodastream Soda Mix

Pepsi Sodastream Soda Mix

Detta är troligen världens första recension av Pepsi Sodastream Soda Mix som nyligen släppts exklusivt i Sverige och Norge. Den schampoliknande flaskan kostar 60 kronor och ska ge ungefär åtta liter färdig läsk.

Vad Sockerbiten inte läste innan hetsköpet var att denna Pepsi innehåller socker och sötningsmedel, i detta fall sukralos och acesulfam K. Det finns även en Pepsi Max-variant, så varför sötningsmedel blandas ned i Pepsi Original är underligt. Vi får se hur det påverkar betyget. Det brukar inte båda gott.

Smaktest av Pepsi Sodastream Soda Mix

Detta är första smaken till Sodastream som Sockerbiten testar någonsin, och förväntningarna var högt ställda då Pepsi normalt är sött och gott. Av någon anledning ser läsken inte så fräsch ut i flaskan när den blandats ut, även fast den ser ut som vanlig mörk cola. Kanske är det bara ovana mot rent bubbelvatten. Som att det blivit förorenat framför ens ögon.

Koncentratet, sirapen, är tjockt och doftar mycket citrus och något kemiskt och plastigt. Om man inte vinklar flaskan ordentligt vid blandning går en hel del kolsyra ur tyvärr. Så var försiktiga om ni provar.

Läsken doftar ganska neutralt, lite kryddig citrus och kola finns där. Vid första klunken stöter man på det oundvikliga. En metallisk smak som breder ut sig i hela munnen och tar över all annan smak. Även om den klassiska colasmaken och sötman finns där någonstans så är det kört.

Pepsi Sodastream Soda Mix blir i stort sett odrickbar. Smaken av jord, lakrits och metall varvas om varandra och hur mycket man än sköljer ur munnen går det inte att bli av med eftersmaken. Det är nästan värre än en vanlig Zero eller liknande. Som att koncentratet gjort munnen helt avdomnad mot andra smaker.

Det här var 60 kronor rakt ned i soptunnan. Sorgligt. Ni hade ju chansen att göra något stort här. Kvar på bänken står 7-Up Sodastream och väntar på att testas, även den med sötningsmedel bör tilläggas.

Vad kostar Pepsi Sodastream Soda Mix och var köper jag den?

Pris ca 60 kr.
Inköpsställe: Sodastream.se. Vecka 45 hos Elgiganten, Clas Ohlson, Gekås Ullared m.fl.
Rekommendation: Varför döda det goda?! Gör om, gör rätt!

Betyg 0 av 5 sockerbitar.

Pepsi Sodastream blandas

Så ser det ut när mixen blandas med bubbelvatten. För att inte kolsyran ska gå ur så mycket, luta hellre flaskan några grader och häll försiktigt i koncentratet.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.