7UP Sodastream Soda Mix

7UP Sodastream Soda Mix

Likt Pepsi Sodastream Soda Mix innehåller även 7UP Sodastream Soda Mix sötningsmedel. Enligt Sodastream behövs det tydligen när man ska blanda läsken själv. Låter underligt eftersom det fungerar i fontäner utan sötningsmedel. Självklart blir resultatet katastrofalt, men ni får en recension ändå.

Läsken doftar syrligt av citrus, lite som rengöringsmedel blandat med unket avlopp och lite bondgård. Smakmässigt finns faktiskt lite syrlig lime innan den galet starka sötman tar över.

Sötman är djup och mörk och sådär metallisk som bara sötningsmedel kan vara. Läsken känns helt enkelt översötad med fruktsötma. Dessutom är sötman rent av äcklig och stannar i munnen länge. Men innan den tar över har faktiskt tungan hunnit krulla sig lite av all syra.

Tyvärr blir det till slut odrickbart och det är bara att hälla ut hela flaskan i vasken och sedan diska den grundligt. Det var ytterligare 60 spänn åt skogen, exklusive frakt.

Vad kostar 7UP Sodastream Soda Mix och var köper jag den?

Pris ca 60 kr.
Inköpsställe: Sodastream.se. Finns också hos Elgiganten m.fl.
Rekommendation: Kanske smakar det bättre att kolsyra en vanlig schampoflaskas innehåll?

Betyg 0 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.