Kinder Maxi Dark & Mild

Kinder Maxi Dark & Mild

Kinder Maxi Dark & Mild är en oväntad och intressant nyhet från Kinder som just nu finns att köpa hos danska Normal. Denna mörka choklad med vit fyllning finns endast i begränsad upplaga dessutom. Vad betyder då mild i detta fall kan man undra? Vi testar!

Godisbitarna doftar exakt som de där spartanska och mörka glasspinnarna från glassbilen som man blev så besviken när man fick. De var ju inslagna i samma vita papper som glassarna med mjölkchokladtopping så det var rena lottodragningen i frysen. Nåväl, så doftar i alla fall dessa godisar. Lite vanilj och svagt av mörk choklad.

Det smakar tydligt av mörk choklad men med ganska låg kakaohalt. Istället är det känslan och smaken av smör som tar över. Fyllningen har nämligen bara en svag smak av vanilj. Det är säkert därför de benämns som milda.

Kinder har dragit ned på den barnsligt goda smaken av vaniljkräm och vit choklad. Den härliga mjölkigheten och sötman finns kvar men den mörka chokladen tar över.

Ibland bränner sötman till men här har faktiskt Kinder lyckats med att skapa en vuxen variant på Kinder Maxi. Som mörk choklad med vaniljglass som inte känns alltför onyttig, även om den säkerligen är det.

Vad kostar Kinder Maxi Dark & Mild och var köper jag dem?

Pris ca 25 kr.
Inköpsställe: Normal, Farsta. Kolla med Coopers Candy och Klippkungen eller Partykungen.
Rekommendation: Köp till de som ”vuxit upp”.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Kinder Maxi förpackning

Så här ser de ut, styckförpackade.

Kinder Maxi uppskuren

Så här mörk och mild är godisen.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.