Kinder Delice

Kinder Delice

Kinder kommer i alla möjliga former nuförtiden och en udda fågel är Kinder Delice som är någon fluffig kakvariant. Kanske har den tagit inspiration från Hostess Twinkies?

Kakorna är luftiga och lätta och doftar mycket kakao. Under skalet av choklad finns ytterligare ett tunt lager kletig choklad, mörk sockerkaka och ett tunt skikt av vaniljkräm.

Hela kakan smakar mycket mörk choklad, så där på gränsen till fruktigt med hög kakaohalt. Kakan är enormt fluffig och lite skönt seg och samtidigt lätt att tugga i sig.

Den vita fyllningen smakar lite mjölk och vanilj men det kommer inte fram alls i denna mix. Istället är det alla chokladsmaker som vinner. Sötman är godkänd.

Det går dock inte alls att hitta den röda tråden tillbaka till Kinderägget. Frågan uppstår dock, vad kom först, höna…kakan eller ägget?

Vad kostar Kinder Delice och var köper jag dem?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: Normal, Farsta.
Rekommendation: Funkar till fikat, helt klart.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Kinder kaka

Fyllningen som inte smakar något syns här.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.