Pepsi Max Lime

Pepsi Max Lime

Så då var det dags för ytterligare ett undantag hos Sockerbiten, nämligen Pepsi Max Lime, syskon till den smått avskyvärda Pepsi Max Ginger. Sötningen sker med aspartam istället för socker, vi ska se hur det funkar med lime.

Pepsi Max Lime skummar friskt och doftar gott av besk lime. Dessutom är den lite grumlig i färgen så känslan av nypressad lime i läsken finns där, visuellt i alla fall.

Först måste sägas, hade detta varit en vanlig Pepsi Lime skulle det troligen vara en fantastisk läsk. Nu faller allt platt på grund av aspartamen, som väntat.

Sötningsmedlet förstör allt, som vanligt. Istället för att smaka sött och fräscht tar en smak av jord och rostig metall över. Även om lime och limeskal kämpar för att ta plats tillsammans med colasmaken. Förgäves dock.

Sötman av aspartam i Pepsi Max Lime är förskräcklig, milt sagt, även om det inte är riktigt lika illa som tillsammans med ingefäran i Pepsi Max Ginger. Kolsyrebubblorna är i alla fall mjuka, men eftersmaken är rent ut sagt obehaglig.

Snälla, snälla Pepsi, gör en Pepsi Lime med rörsocker!

Vad kostar Pepsi Max Lime och var köper jag den?

Pris ca 7 kr.
Inköpsställe: Brisak, Värmdö. Matsmart.
Rekommendation: Stay away! … men kan du hantera Aspartam så är den nog god.

Betyg 1 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.