Fanta What The Fanta Zero Sugar

Fanta What The Fanta Zero Sugar

Fanta What The Fanta Zero Sugar är en av två sockerfria nyheter från Coca-Cola som kommer till butik vecka 16. Så återigen blir det ett undantag för Sockerbiten att testa, men en Fanta som heter Fanta WTF måste ju provas. På burken ställs dessutom frågan:

Kan du gissa smaken?

Läsken är knallgrön och påminner till färgen om den asiatiska Fanta Cream Soda och gift. Läsken doftar äpplejuice och rengöringsservetter.

Smaken av sötningsmedel är faktiskt ganska svag men det finns där med sin metalliska och jordliknande smak. Dessutom är det något som gör att tungan nästan domnar bort och ger den en kittlande känsla. Kanske är det kolsyran.

Fanta WTF smakar konstgjord frukt och godis med mycket inslag av grönt äpple. Kanske beror det på faktumet att läsken innehåller 3,3 % äpplejuice. Eftersmaken av sötningsmedel sitter kvar länge.

Uppdatering 21/4-21: Nu finns en ny blå version av Fanta WTF för 2021 som doftar gott och fräscht av blåbär och cherry. Tyvärr smakar den lite som badhus luktar. Syrligt och fruktigt av surt äpple och körsbär. Tyvärr med alldeles för mycket sötningsmedelssmak igen.

Vad kostar Fanta What The Fanta Zero Sugar och var köper jag den?

Pris ca 10 kr.
Inköpsställe: Coopers Candy och Klippkungen säljer den redan. Storpack hos Webhallen.
Rekommendation: Gillar du mysterier och sötningsmedel? Då kan du ha kul med denna!

Betyg 1 av 5 sockerbitar.

Nyhet! Sockerfritt betyg från tredje part

Marc Strömberg skriver:

I somras flyttade jag ner till Stockholm från Umeå igen för 3 gången, och gick då med 30-40 olika Fantaförpackningar till panten. Hälften togs inte emot av maskinen på grund av utländsk märkning. Men den anekdoten vill jag bara mena att jag försökt smaka varenda Fanta jag kunnat komma åt de senaste åren, och är alltid peppad på något nytt. Fanta WTF är ett perfekt exempel egentligen på sånt jag brukar älska: Hype och Koncept med en ny dricka. Men nu är jag dricker den förstår jag den inte alls. Den luktar Green Apple, men smakar… vad? Jag har en del smakblinda fläckar runt diverse asiatiska frukter och olika udda meloner. Är det här något av det? Jag kan liksom inte identifiera något. jag kan bara tänka städmedel. Jag hoppas hela tiden på syran från Green Apple eller söt frukt, men det kommer aldrig. Ingen re-drink på denna för mig tyvärr. Betyg 1 av 5.

Uppdatering 18/4-20: Tydligen finns det olika smaker på den här Fantan, men färgen är alltid den samma och utseendet på burken avslöjar ingenting. Såhär skriver Coca-Cola själva:

#What The Fanta är en smaknyhet av flera helt nya och hemliga smaker som lanseras under våren. Drycken kommer i flera olika smaker, men i en identisk burk. Det är alltså omöjligt att skilja de åt bara utifrån utseendet. Vi uppmuntrar konsumenter att smaka och därefter gissa vilken Fantasmak det är i just den burken. I samtliga smaker är drycken grön.

Spännande. Ni får återkomma med vilka smaker ni hittat. För övrigt listar vissa butiker smaken som Fanta What The Fruit, vilket antyder att det är fruktsmaker man ska gissa på. Men det är väl vad Fanta handlar om i grunden, fruktläsk.

Uppdatering 30/10-20: Nu har Fanta Sverige släppt information om vad smakerna är. Som vi redan visste finns nämligen tre smaker och de kombinationerna är; Melon Banan, Citron Kaktus och Litchi. Vilka har ni lyckats hitta än?

Fanta WTF 2021

Så blå är den år 2021.

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.