Coca-Cola 3000 Zero Sugar

Coca-Cola 3000 Zero Sugar

Coca-Cola 3000 Zero Sugar har två saker mindre än den amerikanska varianten. Inget Y i namnet framför 3000 och inget socker. Tyvärr finns ingen variant med socker i Sverige, som vanligt för Creations-serien, men vi får testa ändå.

Burken är stilig och smaken är skapad av AI, vilket känns lite slappt. Doften är söt av cola med inslag av citrus och bär.

Smaken av sötningsmedel är tyngre än hos många andra sockerfria drycker. Det skjuter från alla håll och det känns som någon har glömt diskmedel i glaset. Det smakar även jord och granskott.

Där bakom finns dock en smak av mörk och djup cola blandat med rödblåa bär. Är det hallon och blåbär? Svårt att avgöra. Men det känns så lovande att man bara måste ha tag i den amerikanska varianten med socker.

Den är flera gånger bättre än Coca-Cola Zero Movement i alla fall, det är en sak som är säker. Kolsyrenivån är hög, så varje klunk avslutas med en rap och en eftersmak av metall.

Vad kostar Coca-Cola 3000 Zero Sugar och var köper jag den?

Pris ca 15 kr.
Inköpsställe: Pressbyrån. Övriga butiker som Coopers Candy och Klippkungen inom kort.
Rekommendation: Ni som kan med sötningsmedel, lyllos!

Betyg 1,5 av 5 sockerbitar.

Pssst! Sockerfritt betyg från tredje part

Läskälskaren Marc Strömberg säger:

Jag verkar känna en smak av kokos närhelst ett läskmärke ska efterlikna marshmallow. Så även här. Jag känner en svag kokos samt tropisk frukt. Detta mixat med Cola Zeros tunna tråkiga essens blir ingen hit för mig. Behöver testa sockerversionen för komma lite närmare originalidén med den här mixen, men den här zero-versionen ger mig verkligen inget alls, trots den zero-vänliga attityd jag vanligtvis har. Intergalactic/Starlight fortsätter ligga på 1a plats för mig i Creations-serien. 3000 behöver jag inte dricka igen. Betyg 1 av 5.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.