Virgil’s Special Edition Bavarian Nutmeg Root Beer

Virgil’s Special Edition Bavarian Nutmeg Root Beer

Virgil’s Special Edition Bavarian Nutmeg Root Beer sägs vara världens bästa root beer och Sockerbiten förstår varför. Buteljerad i en tjock och satt flaska med återförslutningsbar kork blir första intrycket bra. Dessutom får man en halvliter läsk att häva i sig, härligt.

Virgil’s Special Edition Bavarian Nutmeg Root Beer doftar rejält av Jenka och CRC 5-56 med inslag av ordentlig kryddighet likt eteriska oljor. Läsken är mörkbrun och svagt kolsyrad. Tack vare sin mjuka kolsyra blir denna root beer fantastiskt len mot strupen. Och tack vare sin underbara sockerrörssötma som påminner om smält socker blir det lätt att man häver klunk efter klunk. Dessutom finns toner av vanilj i sötman och smaken har ganska svaga inslag av Jenka. Istället är Virgil’s Special Edition Bavarian Nutmeg Root Beer som en korsning av den bästa vaniljcolan och den bästa root beer.

Det är massivt tryck i smaken som med sin kryddighet förenar sig med sötman på ett perfekt sätt. En viss tuggummikänsla blandas med inslag av lönnsirap i smaken. Det är svårt att säga annat än att Virgil’s Special Edition Bavarian Nutmeg Root Beer är en perfekt balanserad root beer. Dessutom finns lite skönt kryddig lakritsrot i eftersmaken.

Och vips så var flaskan tom. Typiskt!

Vad kostar Virgil’s Special Edition Bavarian Nutmeg Root Beer och var köper jag den?

Pris okänt.
Inköpsställe: USA. Gåva, tack Andreas Hellqvist.
Rekommendation: Kommer du över en flaska, köp och drick utan att tveka.

Betyg 5 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.