Raider Retro Edition

Raider Retro Edition

Pumpa din BMX och sätt din Walkman på auto-reverse för Raider Retro Edition är här! Det räcker inte med att Pepsi Perfect från Tillbaka till framtiden del II kommer i oktober, nu blir även Twix sitt gamla alter ego Raider under en begränsad tid, med start andra november.

Receptet skall enligt Mars Nordics vara exakt samma och på förpackningen står det till och med Raider by Twix. Men inget av det där spelar roll då Sockerbiten får grova nostalgivibbar med drömmar om varma sommarlov och skrapsår på knäna och framåt lördagskvällen ätandes en ljuvlig Raider.

Så hur smakar Raider Retro Edition? Till att börja med doftar godisen choklad, kola och kex med inslag av kokosarom när man tagit en tugga. Raider Retro Edition bjuder på en perfekt kombination av sprött kex, seg kola och fet choklad. När tänderna skär igenom den sköna konsistensblandningen möts tungan snabbt av en ljuvlig sötma. En sötma som som är lätt bränd och smakar sirap. Placerad i en seg kolasås som verkligen smakar knäckig kola blir det perfekt.

Kexet som återfinns i botten av Raider Retro Edition är torrt och ganska smaklöst men visst finns lite toner av vanilj där emellanåt. Alltihop omsluts av ett tunt lager söt mjölkchoklad som smälter lätt på tungspets och fingertopp. Tillsammans bildas en väl avvägd enhet som slukas snabbt.

Även om chokladsmaken smälter samman med sötman blir man nöjd då eftersmaken bjuder på ännu mer kolaknäckig smak. Stort bonus för nostalgitrippen man bjuds på, trots att det är omöjligt att säga om Raider Retro Edition smakar likadant som Raider när det begav sig.

Vad kostar Raider Retro Edition och var köper jag den?

Pris ca 15 kr.
Inköpsställe: I butik från 2 november hos utvalda Pressbyrån och 7-eleven.
Rekommendation: Låtsas att du är Marty McFly för en stund och avnjut en Raider om du inte kommer över en Pepsi Perfect.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Twix alter ego skuren på mitten

Raider Retro Edition ser ut exakt som Twix i genomskäring. Doh’.

Twix och raider

Syskonen, sida vid sida.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.