Mars Xtra Choc

Mars Xtra Choc

Mars Xtra Choc är ytterligare en spännande variant på det välkända godiset Mars. Och ibland blir det riktiga lyckoträffar, som med Mars Mandel till exempel. Mars Xtra Choc doftar nästan lite fruktiga bär, samt mörk besk choklad med en djup arom. Förträffligt.

Eftersom godisbiten är importerad finns ingen bra text som förklarar vad Mars Xtra Choc ska vara för speciell version, men vi kan redan nu ana att det rör sig om ett mörkare lager choklad än normalt. Mars Xtra Choc smakar nästan exakt som en god chokladglass toppad med kolasås. Till och med nougaten bär spår av kakaosmak.

Hela godisen är enormt seg på ett härligt sätt och kolasåsen slingrar sig verkligen som en orm runt tänderna. Den mörka chokladens lätt bittra smak går hand i hand med den rejält söta kolasåsen som har distinkta inslag av smör. Mars Xtra Choc är inte helt olik Magnum Double Caramel i smakerna, men den når inte hela vägen upp till Mars Mandel.

Chokladen är också smörig och kolan är som den segaste knäck. Mars Xtra Choc skulle lätt kunna vara en inkörsport till tyngre kakaohalter. Eftersmaken av mörk choklad hänger kvar behagligt länge, ända tills insikten om att Mars Xtra Choc inte skiljer sig nämnvärt mycket från originalet.

Vad kostar Mars Xtra Choc och var köper jag den?

Pris ca 10 kr.
Inköpsställe: Gåva, tack Nom Nom Delight. Jourhörnet, Solna.
Rekommendation: Värd att prova minst en gång.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

chokladbit

Slit den i stycken med nöje, Mars Xtra Choc.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.