Daim Orange

Daim Orange

Äntligen tillbaka – Daim Orange Limited Edition

Daim Orange är äntligen tillbaka och jag tror att många har väntat på denna dag. Förförande orange låg den där i godisstället på Pressbyrån, till överpris. Lika förförande god är doften när förpackningen slits upp. En arom av mjölkchoklad blandas med en rejäl skopa apelsindoft och citrustoner. Choklad och apelsin går verkligen hand i hand.

Bryter du av din Daim Orange på mitten ser det ut som apelsinskal trillat ned i smeten, men något sådant återfinns inte på innehållsförteckningen. Balansen mellan fruktig citrus och söt choklad är ljuvlig. Apelsinsmaken är dessutom lite lätt besk på ett angenämt sätt. Chokladen är fet och god samt smälter snabbt.

Den krispiga kärnan av krokant i Daim Orange smakar smaskens av kola med en bränd underton. Som knäck på julafton som kokats lite länge. Tack vare en förnimbar sälta blir upplevelsen härlig. Även här samspelar smakerna ihop med apelsinen på ett fint sätt.

Sötman hos Daim Orange är dock enorm och bränner länge i strupen. Dessutom sitter nog kolaknäcken kvar i tänderna till nästa fullmåne. Det är svårt att säga var apelsinsmaken kommer ifrån, för den verkar varken härstamma från chokladen eller kolan. Men det spelar mindre roll då denna Limited Edition är så bra att den borde bli permanent i sortimentet.

Vad kostar Daim Orange och var köper jag den?

Pris ca 9 kr.
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Köp och bunkra innan den tar slut.

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

Brutet godis

Man nästan känner doften genom bilden. Så ser den ut – Daim Orange.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.