Toblerone Gingery Orange

Toblerone Gingery Orange

Toblerone Gingery Orange lär vara första nya Toblerone på ganska länge och den finns i närmsta Tax-Freebutik och beskrivs ganska lockande som:

Swiss Milk Chocolate with Honey & Almond Nougat & Gingery Candied Orange Peel

Här har den legendariska chokladmakaren från Schweiz tagit ut svängarna med både ingefära och apelsinskal. Vi får se hur det funkar. Smaken finns i denna enorma 360-gramspjäs och som Toblerone Mini i påse.

Chokladen är ganska mörk och doftar även mörk choklad men inget annat avslöjar smaken. Det är en stor rackare vi har att göra med, varje chokladtopp är som att bestiga Mount Everest med munnen.

Tyvärr smakar den lite unket och plastigt även om chokladen är oväntat söt för att vara så mörk. Det bjuds på mycket bitar av nougat och apelsinskal som fastnar i tänderna.

Lite citrussmak kikar fram, men mest av bittert skal. Även toner av ingefära finns och det påminner lite om att dricka te. Ibland bränner det skönt i halsen.

Bitarna av apelsinskal är snyggt gyllene och vissa tuggor bjuder på mer apelsinsmak än andra. Lite som marmelad. Chokladen är dock så söt och fet att det blir svårt för innehållet att ta plats. Först när chokladen smält bort märker man av de övriga smakerna och emellanåt knastrar honungen till.

Detta är ingen vinnare och det är oklart om hela den stora chokladen ens kommer att ätas upp faktiskt.

Vad kostar Toblerone Gingery Orange och var köper jag den?

Pris ca 60 kr.
Inköpsställe: Happy Candy. Lär komma till Coopers Candy, Partykungen, Klippkungen m.fl. inom kort.
Rekommendation: Det är helt okej att lägga 60 spänn på något annat.

Betyg 2,5 av 5 sockerbitar.

Toblerone Ingefära Apelsin

Toblerone med ingefära och apelsin ser ut såhär när de gigantiska topparna brutits loss.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.