RIGI Mini

RIGI Mini

RIGI Mini ser ut att vara rejält inspirerad av Kinder Maxi och det är ju inte helt fel, då det är ett barnsligt gott godis. Lite kul att denna heter Mini och originalet heter Maxi. Men bara lite kul.

Chokladen doftar på gränsen till billig chokladkalender men vaniljmjölken från fyllningen hjälper till att rädda upp det. Chokladen är sockrig och smörig. Fyllningen är krämig men hårdare än vad vi är vana vid från åratal av inmundigande av motsvarande Kinder.

Fyllningen smakar vaniljsocker och mjölk. Tillsammans med den smöriga chokladen blir det klart godkänt. Rent av gott. Även om det är sött och sliskigt känns det som den vuxna storebrodern till Kinder Maxi. Dessutom finns det en minimal antydan till hasselnöt som framträder emellanåt.

Något som kommer göra dig frustrerad är att förpackningen måste vara ihopklistrad med Konrads Kalasklister. Man får slita och svära för att över huvud taget komma åt chokladen.

Vad kostar RIGI Mini och var köper jag dem?

Pris ca 12 kr.
Inköpsställe: Coopers Candy, Klippkungen m.fl. (håll utkik efter en Klippkungen rabattkod också).
Rekommendation: Är det slut på Kinder så funkar de helt klart som substitut.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

RIGI som Mini

Är denna RIGI särskilt mini egentligen?

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.