Lindt Lindor Salted Caramel

Lindt Lindor Salted Caramel

Lindt Lindor Salted Caramel är just nu sist på bollen (eller kulan) när det kommer till smaken Salted Caramel. Men inom två minuter har vi nog en till produkt med salt karamell. Var så säker. Och det är ju alldeles underbart. För salt och sött är som ler och långhalm, det vet vi väl alla.

Tyvärr funkar inte de här Lindorkulorna något vidare. Börja med att titta på den lockande förpackningen. Här sugs vi in i lockelsen att dessa smöriga chokladkulor ska vara fyllda med seg och gyllene kola. Men tji fick vi. Istället är det som besvikelsen Lindt Lindor Peanut Butter. En fyllning som beter sig som Dr. Jekyll and Mr. Hyde. Ena sekunden är den fet och kompakt och andra är den rinnande och lös.

Fyllningen är dessutom knappt salt. Ibland möter ett saltkorn tungan, men mest smakar det bränd smörkola. Dessutom är konsistensen mer som en slät kräm än en gosig kolasås.

Kulan består av ett tjockt lager mjölkchoklad som är smörigare än Bregott. Sötman är okej men smaken ingen höjdare. Det känns som att alla konsistenser bara blir fel och att smakerna känns billiga.

Men helt plötsligt har tre, fyra, fem kulor slunkit ned och det kanske är en reko chokladkula trots allt. För ibland smakar det salt kola. Ibland smakar det mjölkchoklad. Det är ju trevligt ändå. Men det finns oerhört mycket att förbättra för att nå full pott.

Vad kostar Lindt Lindor Salted Caramel och var köper jag dem?

Pris ca 40 kr.
Inköpsställe: MatHem.se. Snart hos Coopers Candy.
Rekommendation: Finns hundratals bättre Salted Caramel där ute, känns det som.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Lindor Salted Caramel

Fyllningen i Lindor Salted Caramel ser inte alls ut som man förväntar sig efter att ha sett förpackningens illustration. Sad life.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.