Lindt Påskägg

Lindt Påskägg

Kan Lindt Påskägg fylla tomrummet efter saknade Marabou Påskägg? Konceptet ser i alla fall ut att vara liknande, fyllda chokladägg i en äggförpackning. Lindt Påskägg är dock mindre och dyrare och har en tråkigare förpackning utan sked, så vi får se vad smaken har att komma med.

Chokladäggen doftar just choklad, fet och mjölkig sådan. Direkt efter att aluminiumfolien dragits av så smetas fingrarna ned med ett tunt lager smörig choklad. Och temat fett går igenom hela godisbiten. Det yttre skalet består av chocksöt och fet mjölkchoklad och fyllningen är inte sämre.

Den ljusa massan i Lindt Påskägg är tyvärr inte lika bra som Sockerbiten minns Marabous dito. Här är fyllningen segare och fetare med en otydligare smak. Även om det smakar mjölk, finns också toner av kola och vanilj. Dock är det svårt att urskilja någon distinkt smak då hela äggets sötma bränner hål på tunga och svalg.

Dessutom är inte Lindt Påskägg fyllt till bredden, en liten luftficka har lämnats åt sitt öde. Förväntningarna på Lindt Påskägg var höga, men tyvärr levererar inte äggen på samma nivå som Marabou en gång gjorde. Ändå är det ett reko och roligt påskgodis.

Vad kostar Lindt Påskägg och var köper jag dem?

Pris ca 40 kr.
Inköpsställe: Nya Pulsen, Flemingsberg.
Rekommendation: Kul, men når inte hela vägen fram. Köp på egen risk.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Påskägg i choklad skuret på mitten

Om man knäcker ett Lindt Påskägg är detta vad som händer.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.