King Scoopa Glassburgare

King Scoopa Glassburgare

Efter att ha suktat efter en King Scoopa Glassburgare länge så kom äntligen tillfälligheten att prova på denna geniala läckerhet. Glassburgaren består av en uppvärmd munk som fylls med ditt val av glass, sås och topping. Denna gång föll valet av glass på Peach Crumble tillsammans med salt kolasås och lite kex.

Glassburgaren värms lätt och kläms samtidigt ihop i en speciell apparat och serveras i ett glatt papper. Redigt stilig blir den i alla fall. King Scoopa är ett nyöppnat hål-i-väggen hak på söder som verkligen bjuder på redigt med ”mixins” i sina smaker. King Scoopa Glassburgare är deras praktverk.

Den salta kolasåsen är helt ljuvlig och har en perfekt sälta tillsammans med den smöriga och goda kolasmaken. Munken är både seg, lite torr och flottig men är nog mest en rolig grej, för det är glassen som sticker ut. Peach Crumble har en slät och len glassbas av vanilj och persika och rejäla sjok av persikosås som är syndigt syrlig och fräsch. Smaken blir en perfekt kombination i den rejält söta glassburgaren.

Med dessa val blir King Scoopa Glassburgare en symfoni i salt, sött och fett. Ett underbart koncept helt enkelt med en mycket trevlig glassmästare bakom skoporna och recepten.

När man ser glassen tillverkas på nära håll blir man lite sugen att prova själv med en glassmaskin. Kanske, kanske …

Vad kostar King Scoopa Glassburgare och var köper jag den?

Pris 50 kr.
Inköpsställe: King Scoopa Hornsgatan Stockholm. Annars en egen glassmaskin från Tretti kan ju funka om du hittar en tretti.se rabattkod som är bra nog.
Rekommendation: Vänta inte, prova din egen kombination.

Betyg 5 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.