AKO Frukt

AKO Frukt

AKO Frukt är tredje fjärde och sista(?) retro-comebacken i Ako-serien. Sockerbiten har tidigare testat Ako Grädd med stor besvikelse. Desto bättre blir det inte lika illa när AKO Frukt passerar smaklökarna. Godispåsen väger inte mycket och den stora frågan uppstår ganska snart. Är det AKO Frukt som krympt eller människan som vuxit? Hur som helst känns bitarna mindre än de gjorde när man fick dem till lördagsgodis som ung.

AKO Frukt är oväntat hårda och rejält sega, så du gör nog gott i att varsko din tandläkare innan du köper en påse. Smaken är syrligt god med en fin balans mot sötman. De olika färgerna smakar också olika men de skiljer sig inte åt jättemycket. Sötman är sockrig och smaken fruktig. Men när all smak runnit iväg kvarstår bara rent sockerlag på tungan.

AKO Frukt fastnar något fruktansvärt i tänderna och för en gammal man är det nästan oätligt. Men om man ger sig till tåls kommer även en smakkänsla av tuggummi tillsammans med en bismak av gummi att uppenbara sig.

Retrokänslan är kul och den syrliga fruktsmaken är godkänd på alla bitar, vilket gör AKO Frukt till den bästa i serien.

Vad kostar AKO Frukt och var köper jag dem?

Pris ca 15 kr.
Inköpsställe: Nya Pulsen, Flemingsberg.
Rekommendation: Varsko din tandläkare i tid.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Godis i en skål

Färgglada godisar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.