Semmelwrap

Semmelwrap

Semmelwrap lika het 2016

Efter ett smärre kaos inne på Tössebageriet under fettisdagen får Sockerbiten äntligen tag på förra årets snackis, nämligen en Semmelwrap. Inte kunde man ana att det skulle vara samma tryck i år hos det anrika bageriet. Dessutom skymtade Roy Fares förbi bland mjöldammet och mandelmassan. Men så slutligen, till det facila priset av 54 kr ligger en Semmelwrap i påsen på väg hem till testbänken. Stiligt inslagna likt en ordinär wrap men med en aningen lägre vikt ger Semmelwrapen en samlat intryck.

Semmelwrapen bjuder på rejält med kardemumma, som även syns i form av mörka prickar i det ljust gräddade vetebrödet. På något magiskt sätt är brödet både degigt och fast på samma gång. Kanske är det den rikliga mängden mandelmassa och grädde som gjort sitt. Både grädde, mandelmassa och bröd är lena mot tunga och strupe. Grädden är fluffig och mandelmassan är otroligt smetig och härlig och av hög kvalitet. Förhållandet mellan bröd, grädde och mandelmassa är perfekt vilket gör att sötman blommar ut. Brödet är dessutom lite segt vilket gör att konsistensblandningen också blir ganska optimal.

Det största problemet med en Semmelwrap är att det mesta av fyllningen hamnar i toppen, då en stilig virvel av grädde och bas av mandelmassa skall visas upp där i öppningen. Botten består då mest av deg. Smakmässigt blandas vanilj med kardemumma och mandel fint ihop med fet grädde.

Är du semmelskeptiker är en Semmelwrap verkligen något för dig. Detta är ett lyckat koncept som det är lätt att förstå att det överlever även 2016. Barnen ropar mera, mera! Men till slut säger magen stop och klarar inte mer deg och söt mandelmassa.

Utseendemässigt är dock en Semmelwrap i blekaste laget, även om den är fint inslaget i ett tunt papper.

Vad kostar en Semmelwrap och var köper jag den?

Pris 54 kr.
Inköpsställe: Tössebageriet, Östermalm.
Rekommendation: Prova, du kommer aldrig vända åter till en vanlig semla.

Betyg 4 av 5 sockarbitar.

En semla som en wrap

Jovisst, såhär ser en Semmelwrap ut rakt framifrån.

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.