Marabou Choco Moment White

Marabou Choco Moment White

Marabou Choco Moment White kanske kan klassas som det lite lyxigare fikat i budgetklassen. Men endast för att varje rundel är inslagen i skinande blank aluminium. De vaniljvita kakorna väger in oerhört lätt och svävar nästan iväg som tefat, så pass flugviktiga är de. Något som förklaras vid första tuggan, när dess kexchokladiga inre exponeras.

Marabou Choco Moment White doftar enormt av söt vanilj och vit choklad. Även smakmässigt kan det liknas vid en kexchoklad, även om ytterskiktet är mycket tjockare och hästlängder sötare. Den smöriga vita chokladen är rejält söt och bränner hål på vilken gom som helst. Därtill finns lite vaniljsmak och en lätt kakaosmak från fyllningen. Kexet är torrt och har en aning sälta i sig.

Marabou Choco Moment White är ganska intetsägande och gör mycket för att efterlikna kexchoklad, men utan den där distinkta mjölkchokladsmaken. Vaniljen slår dessutom verkligen igenom.

Vad kostar Marabou Choco Moment White och var köper jag dem?

Pris ca 25 kr.
Inköpsställe: Stora Coop Huddinge.
Rekommendation: Låt dig inte lockas.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

 

En delad kaka

Om du länge har undrat hur Marabou Choco Moment White ser ut inuti, får du här ovan svaret.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.