Cloetta Kexchoklad & Yoghurt

Kexchoklad & Yoghurt

Det är kul att se en kreativ förnyelse av Kexchoklad. Dessutom överraskar Cloetta Kexchoklad & Yoghurt positivt lika mycket som Mars Mandel gjorde förra året. Normalt är en Kexchoklad ganska torr och luftig, men här har rikligt med yoghurt pressats in mellan kexen och en vaniljdoft som påminner om Kinderägg uppstår. Tuggmotståndet är därför mycket bättre än hos det vanliga luftslottet.

Smakmässigt bjuder yoghurten på ett syrligt och uppfriskande inslag tillsammans med ett fluffigt krisp och enorm chokladsötma. I och med Kexchoklad & Yoghurt tas Kexchokladen till en ny dimension med en störtskön sötma som breder ut sig över tungan innan den syrliga yoghurten landar på smaklökarna. Lite vaniljglasskänsla kan anas samtidigt som godisbiten är skönt fettig likt en överbredd kvällsmacka.

Vad kostar Cloetta Kexchoklad & Yoghurt och var köper jag den?

Pris ca 10 kr.
Inköpsställe; T-Jarlen Östermalmstorg. MatHem.se.

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

Godisbiten delad på mitten

Delad på mitten ser Cloetta Kexchoklad & Yoghurt ut såhär!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.