Mars Chocolate Core

Mars Chocolate Core

Mars Chocolate Core är en perfekt glass i många avseenden. Dess behändiga storlek är perfekt att avsluta vilken veckodag som helst med. Dess perfekta förhållanden mellan olika smaker och konsistenser är svåröverträffad. Mars Chocolate Core finns också utan chokladkärna, en version som är minst lika god som denna mörkt chokladdoftande tingest. Aromen tangerar nästan mint i vissa toner, underligt då inget sådant finns i smaken som tur är.

Mars Chocolate Core har ett tunt knaprigt skal av god mjölkchoklad. Dess inre består av tre delar. Första delen är en seg och underbart god sträng av kola. Nästa del är glassbasen som smakar lätt av nougat och har en underbar vaniljsötma. Innerst finns den tredje delen som är en tunn kärna av mörk choklad som är seg och lite besk, nästan som lakrits. Men mest smakar kärnan rejält med choklad.

Kombinationen av de tre enheterna är perfekt och skapar en fantastiskt sötma och smaskig smak som är lätt att sluka. Det går dessutom så fort att äta upp Mars Chocolate Core att fingrarna inte hinner bli kladdiga. Det kan vi delvis tacka den förnämliga styckförpackningen för. Mars Chocolate Core kommer sex till antalet i en låda, en perfekt siffra om man vill dela lika. Men det går lika bra att äta upp alla själv.

Vad kostar Mars Chocolate Core och var köper jag dem?

Pris ca 26 kr.
Inköpsställe: Willys Älvsjö. Varianten utan chokladkärna på MatHem.se
Rekommendation: Köp. Seså, köp.

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

Kärnan i glassen.

Kärnan i glassen Mars Chocolate Core. Yum!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.