Dumle Polka Mint

Dumle Polka Mint

Dumle Polka Mint har egentligen ett längre namn, nämligen Dumle Taste of Polka Mint Dark Chocolate. Detta innebär ju att denna mintkolapralin har ett överdrag med mörk choklad. Vi får se hur det går. Säsongens trend verkar onekligen vara mint i alla fall där Fazer och Ben & Jerry’s går i bräschen.

Doften av mörk choklad blandas med mint och man kan nästan tro att det är en After Eight man är på väg att sluka. Det ska visa sig vara ett smart drag att använda en mörkade chokladhalt är vanligt eftersom det funkar bra ihop med mint.

Direkt efter att första godisen stoppats i munnen fylls densamma av en mintig kyla, men smaken av mint är ändå ganska svag. Den smöriga kolan blandar sig fint med minten och det känns onekligen juligt.

Det tunna skiktet med choklad är lite bittert och vuxet men inte för mycket som tur är. När det smält bort kommer en frisk smak av kola och sedan en lång eftersmak av mint.

Vi ska inte sticka under stol med att mint inte är Sockerbitens favorit men här är det faktiskt riktigt väl avvägt och det kan nog vara något av det bästa i mintväg som testats. Det är dock lite synd på den tunga känslan av tandkräm som lämnas kvar när alla pralinerna svalts ned.

Vad kostar Dumle Polka Mint och var köper jag dem?

Pris ca 30 kr.
Inköpsställe: Ö&B. Finns online hos Coopers Candy.
Rekommendation: Förvänta dig inga stora mängder mint, sen kör du.

Betyg 3,75 av 5 sockerbitar.

Dumle taste of Polka Mint dark chocolate

Ser nästan ut som en vanlig Dumle men ändå inte.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.