Kina Wafer Snacks

Kina Wafer Snacks

Med Kina Wafer Snacks är cirkeln sluten. Men har man gått över ån efter vatten? Slagit knut på sig själv? Från Kinapuffar (idag heter de Kina Snacks) till Kina Wafer via snedsteget Kina Wafer Marianne vidare till Kina Wafer Snacks, är resan ganska kort.

De små bollarna är nästan lika kantiga som tärningar och väger lätt som balsaträ. En distinkt doft av chokladkalender oroar innan några bollar slängs ned i svalget. Första smakbilden som träffar tungan har toner av kaffe och besk choklad. Men det kommer reda ut sig ganska bra till slut. Det tjocka lagret med choklad smälter nämligen samman fint med det krispiga kexet i Kina Wafer Snacks inre. En kakdegsliknande massa skapas med en rejält knaprig sockrighet, vilket är ganska angenämt.

Chokladen är smörig men inte alls lika smakrik och söt som en mjölkchoklad brukar vara. Kina Wafer Snacks är mindre puffig än Kina original. Istället är varje boll som världens minsta kexchoklad. Öser man in flera stycken samtidigt i gapet, blir det sött och degigt. Kina Wafer Snacks är inget nyskapande godis, men likväl stillar de sötsuget på alla plan.

Vad kostar Kina Wafer Snacks och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: Nya Pulsen Flemingsberg. Håll utkik på MatHem.se också.
Rekommendation: Pass. Originalet är roligare.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Kina Wafer Snacks i genomskärning

Ser Kina Wafer Snacks ur som en vanlig Kina Snacks på insidan? Nope!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.