Fanta Pineapple Citrus

Fanta Pineapple Citrus

Nya Fanta Pineapple Citrus är en Special Edition

Helt plötsligt fanns den där, nya Fanta Pineapple Citrus. Vad som dock endast avslöjas på innehållsförteckningen är att sockret blandats ut med Stevia. Vad hände där The Coca-Cola Company?! Tyvärr är detta otyg något som påverkar varje klunk av denna läsk, på gränsen till att göra den odrickbar.

När man häller upp sin Fanta Pineapple Citrus skummar det ordentligt friskt av finbubbligt och jämnt skum. Läsken är grumligt gulgrön och doftar ananas och citron på ett glass- och godisaktigt sätt. Mest doftar det dock sötsyrlig ananas.

Sedan händer det, första klunken möter tungan och direkt märks Stevia som förstör all smak. En bismak av metall och sura uppstötningar gör upplevelsen nästan avskyvärd. Dessutom domnar tungan och munnen av som en bieffekt. Bakom allt sötningsmedel finns dock lite smak av syrlig frukt i Fanta Pineapple Citrus. Det blir dock svårt att placera vad det smakar. Mest är det nog ananas med omogen citron med toner av gräddglass.

Till slut väntar en lång eftersmak av sötningsmedel och en halv flaska med Fanta Pineapple Citrus som tyvärr går ned i avloppet. Hade det inte varit för otyget att blanda socker med Stevia hade Fanta Pineapple Citrus haft potential att bli en riktig hit. Men nu fladdrar smaken bort i en avdomnad mun och metalliska bismaker.

Snälla, ange tydligt på flaskan om det sötas med annat än socker.

Vad kostar Fanta Pineapple Citrus och var köper jag den?

Pris ca 15 kr (2 för 29 kr)
Inköpsställe: Pressbyrån (finns på 7-Eleven och MyWay)
Rekommendation: Undvik eller fortsätt med försiktighet.

Betyg 1 av 5 sockarbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.