Fanta Mezzo

Fanta Mezzo

Melodifestivalen bjuder på Fanta Mezzo

Fanta Mello, förlåt, Fanta Mezzo, lanseras i samband med att Melodifestivalen drar igång. Fanta blandat med Coca-Cola har funnits ute i Europa länge, bland annat under namnet Mezzo Mix, men detta är första gången sedan 80-talet som drycken finns i Sverige. Då hette den som bekant Fanta Black Orange.

Ska man vara korrekt är Mezzo Mix en bas av Coca-Cola blandat med Fanta, medan Fanta Mezzo är precis tvärtom. Pepsis motsvarighet heter Schwip Schwap. Fanta Mezzo innehåller som tur är ingen Stevia som senaste tidens lanseringar från The Coca-Cola Company gjort.

Vad smakar Fanta Mezzo då? Är den värd att surpla i sig till chipsen när Alcazar framför sitt trehundrade melodifestivalbidrag? Beskrivningen av smaken är ju ganska intressant:

Mix orange & a splash of cola

Läsken är grumligt brunröd och doftar isglass med inslag av apelsin och ett stänk av fräsch citrus. Till en början bjuder Fanta Mezzo på oväntat mycket colasmak. Sedan blandas det ut med apelsinsmaken som framträder mer och mer.

Eftersmaken blir lite udda, svag och sur. Apropå sur så påminner Fanta Mezzo till viss del om sura colanappar från lösgodishyllan. Ändå är smaken ganska oklar när colan och apelsinen blandas ordentligt. Även om sockersötman är fin.

Sammanfattningsvis är det syran som sätter Fanta Mezzo på kartan. Som om syrligheten hos Coca-Cola lyfts fram lite extra. Eller som att stoppa ned två, tre citronskivor i ett glas med Coca-Cola. Eller tio.

Fanta Mezzo är ju tänkt att samspela med salta chips på samma sätt som Samir och Viktor sätter tonerna tillsammans när de ska bada nakna på Sergels torg. Det kanske funkar, men det får ni avgöra själva. Viljan finns där i alla fall. Stort plus att Stevia undvikts denna gång.

Vad kostar Fanta Mezzo och var köper jag den?

Pris ca 18 kr.
Inköpsställe: HappyCandy.se. Även på MatHem.se såklart.
Rekommendation: Går lika bra att blanda själv.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.